تازه های اخبار
تصاویری دیدنی از باغ زرشک
زرشک درختچهای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است. برگهای آن بیضی شکل با دندانههای ارهای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزهاست. به ریشهٔ درخت زرشک «آیر خیس» گفته میشود.
انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است، غنچههای زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرند.
زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است که در این میان استان خراسان جنوبی و شهرستان قاینات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت این محصول، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد. این نوع محصول در این استان خصوصاً در قاین و مهمویی و سیدان و فنود کشت و زراعت میشود و فاصله آن تا مرکز استان خراسان جنوبی حدود ۱۰۰ الی ۱۱۰ کیلومتر میباشد. استان خراسان جنوبی مقام اول کشوری را در تولید این محصول دارا میباشد.
ریشه، پوست و ساقه[ویرایش]
سبوس و ریشه زرشک حاوی مواد شیمیایی به نام آلکالویید ایزوکویینولین است. این ترکیبات دارای خواص آنتی بیوتیکی دارد. برخی ازآنها باعث پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک میکنند.
• برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است.
• واریس را درمان میکند.
• نقرس و رماتیسم را برطرف میکند.
• بی اشتهایی را برطرف میکند.
• اعمال دستگاه گوارش را منظم میکند و سوی هاضمه را از بین میبرد.
• برای درمان زردی و یرقان موثر است.
• آنهایی که مبتلا به ورم طحال هستند میتوانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
• برای معالجه بواسیر نافع است.[۲]
• برای شستوشوی چشم، میتوان از جوشانده ریشه و ساقه زرشک استفاده کرد.
• برای درمان یرقان و زردی موثر است.
برگ[ویرایش]
• اسهالهای مزمن را درمان میکند.
• برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین ث میباشد.
• در موقع آنژین و گلودرد، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.
• مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست.
• میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی میتواند سبب ناراحتی معده و رودهها شود و جذب ویتامین B کافی در بدن را مشکل میکند.[۳]
• جویدن برگ زرشک، باعث محکم شدن لثه و دندان میشود.