مدیریتهای شعب
افزایش تعداد شعب، افزایش خدمات بانکی، لزوم ارتباط با مراکز تصمیم گیری در استانها، سرعت بخشـیدن به امـور اجرایی، بازرسی و نظارت سریع و دقیق، حل مشکلات ونیازهای فوری شعب، بازاریابی و جذب مشتری و اعطای تسهیلات باعث بکارگیری سیاست عدم تمرکز از طریق فرآیند تفویض اختیاردر بانک گردید. دراین راستا و در نیمه دوم سال 1368 تشکیل واحدهایی تحت عنوان سرپرستی در بانک به امری ضروری تبدیل گردید و در سال 1369 استقرار و تشکیل هفت سرپرستی مورد تصویب هیات مدیره بانک قرار گرفت و بدین ترتیب در پایان مرداد ماه همان سال بصورت منطقه ای و مطابق برنامه تدوین شده تشکیل گردید. ضمناً سایر سرپرستیها (چهار سرپرستی مصوب دیگر) تا پایان سال 1372 بتدریج تشکیل گردید.
هریک از سرپرستی های جدیدالتاسیس علاوه بر شعب استان، شعب تعدادی از استانهای همجوار را نیز تحت پوشش داشتند. در این زمان شعب تهران تحت نظارت اداره امور سرپرستیها و شعب قرار داشت. این اداره پس از تاسیس سرپرستی ها در مناطق مختلف کشور، نظارت بر امور کل سرپرستیها را بر عهده گرفت. تشکیل سرپرستیها و واحدهایی با عنوان حوزه در دوره های زمانی مشخصی به شرح ذیل صورت پذیرفت .
دورۀ اول (سالهای1365-1361):
دورۀ دوم (سالهای 1370-1366):
دورۀ سوم ( سالهای1375-1371):
گسترش سریع شبکه بانک در نیمه اول دهه هفتاد با ایجاد سازمانی جدید به نام حوزه و تفویض بخشی از اختیارات سرپرستی به این واحدها را اجتناب ناپذیر ساخت.
حوزه ها واحدهای سازمانی کوچکی بودند که تحت نظر سرپرستیها فعالیت می نمودند و نظارت بر عملکرد چند شعبه را برعهده داشتند و پس از توسعه شبکه بانکی و افزایش تعداد شعب به سرپرستی تغییر یافتند.
درراستای این سیاست درسال 1374 چهارحوزه استان همدان به مرکزیت همدان (شامل14شعبه) ، حوزه استان هرمزگان به مرکزیت بندرعباس(شامل12شعبه)، حوزه آذربایجان غربی به مرکزیت ارومیه (شامل17شعبه) و حوزه یزد (شامل18شعبه) تشکیل گردید.
در همین سال سرپرستی استان تهران ومرکزی (شامل28 شعبه) تاسیس گردید که شعب شهرهای قزوین، کرج، قم و استان مرکزی را تحت پوشش قرارداد.
دورۀ چهارم سالهای(1380-1375):
حوزه های مذکور به استثنای حوزه سیستان و بلوچستان در تابستان سال 1378 به سرپرستی تبدیل گردید و سرپرستی استان سیستان و بلوچستان به مرکزیت زاهدان با 6 شعبه در مهرماه سال 1379 تاسیس گردید. درهمین سال حوزه های استان گلستان به مرکزیت گرگان با 13 شعبه ، استان سمنان با 11 شعبه، استان اردبیل با 11 شعبه، استان ایلام با 9شعبه، استان چهارمحال و بختیاری با 8 شعبه و حوزه ناظر جنوب خراسان نیز تاسیس تا بخشی از اختیارات سرپرستی های مناطق به آنان تفویض گردد.
سرپرستی استان تهران و مرکزی نیز با تاسیس سرپرستی استان مرکزی به سرپرستی استانهای تهران، قزوین و قم تغییر یافت. درپایان دهه 1370شبکه بانک با 21 سرپرستی و حوزه اداره می شد .
دورۀ پنجم سالهای (1385-1381):
لازم به شرح است که با تشکیل سرپرستی ها، شرح وظایف آنها نیز تهیه و پس از تصویب هیات مدیرۀ بانک به آنان ابلاغ شد. در سالهای اخیر روند تفویض اختیار به سرپرستی ها سرعت گرفت به نحوی که در حال حاضر بخش عمده ای از وظایف واحدهای ستادی بانک به آنها محول و توسط آنها انجام می شود.
درپایان سال 1385 حوزۀ مناطق آزاد شامل 6 شعبه تنها حوزۀ باقیمانده در سیستم بانک مسکن بوده و تمامی حوزه ها به سرپرستی تبدیل گردیدند.
با توجه به تغییرات صورت گرفته در سازمان بانک و با پیشنهاد اداره برنامه ریزی و تشکیلات که نام آن اداره به ادارۀ طرح و برنامه و عنوان سرپرستی به مدیریت شعب و ادارۀ امورسرپرستی ها و شعب به ادارۀ امور مدیریت های شعب تغییر نام یافت.
در پایان دوره مذکور بانک مسکن با 34 مدیریت شعب در استانها و حوزۀ مناطق آزاد (مستقردر ادارۀ امورمدیریت های شعب) و973 شعبه در سطح کشور به فعالیت خود در زمینه ارایه خدمات بانکی ادامه میدهد .
